1. pololetí 2012

3.5.2012
Zdravím všechny příznivce hudby, pianovka je tímto oficiálně na facebooku odkaz umístěn vedle ptáka twíta. Doufám že tam naleznete další zajímavé informace, odkazy a diskuze.

Jinak psaní dalších článků je bohužel zatím pozastaveno. Jako vždy se potýkám s nedostatkem času, proto mějte strpení.

10.1.2012
Tak dnes sice trochu pozdě ale přece, další článek je na světě - Druhy klíčů a jejich čtení + notová abeceda a oktávy

9.1.2012
Doplnil jsem článek psaní not a pomlk o celotaktové pomlky a napsal další článek o notové osnově. Následují články, které mají přímou souvislost s notovou osnovou a celými základy notopisu budou následovat.

8.1.2012
Dokončen první článek v sekci základní notace a to psaní not a pomlk. Po několika rozhover s čtenáři jsem se rozhodl, sekci základní notace rozšířit a popsat zde víceméně veškeré základní psaní a čtení not, značek, klíčů, posuvek apod.

Dnes jsem založil oficiální twitter pro pianovku, odebírání twítů a nebo jen jejich čtení můžete pomocí odkazovacího "ptáka twíta" který je umístěn pod statistikou návštěvnosti. Anketa stále běží, v případě Vašeho zájmu rozšířím pianovku i do dalších sociálních sítí.

5.1.2012
Zdravím Vás mílí čtenáři, mám pro Vás novou anketu, chtěli by jste být informování o nových článcích pomocí twitteru anebo facebooku??? Hlasujte! Případné jiné návrhy mi zašlete na email: optimus85@pianovka.cz nebo pište do vzkazníku vlevo dole.
BlueBoard.cz

4.1.2012

Máme tu nový rok a s ním i nový článek, tentokrát o skladateli Hansi Zimmerovi, který patří rovněž mezi význačné skladatele filmové hudby, mezi jeho práci patří např. Gladiator, Piráti z karibiku, Pearl Harbor, Lví Král, Hannibal, Batman atd... atd... Bohužel stejně jako u Johna Williamse a ostatních má i Zimmer tolik krásných soundtracků že by mi na ukázky z nich nestačilo ještě mnoho stránek, takže se nezlobte že v ukázkách není zrovna ta Vaše oblíbená, prostě to není možné navíc touto metodou externích odkazů zahlcovat stránky. Užijte si článek a poslech nádherné hudby :-)